Ağ video ve gözetim çözümleri alanında dünya lideri olan Axis Communications, 2022 Sürdürülebilirlik Raporu ile, şirketin sürdürülebilirliği teşvik etme çabasının yalnızca ürün tasarım ve üretimi ile sınırlı kalmayıp, tüm değer ve tedarik zincirini kapsadığını belirtti.
Dünya genelinde Türkiye’nin de dahil olduğu 50’den fazla ülkede faaliyet gösteren, 4.200’den fazla çalışan, geniş bir teknoloji ve distribütör ağına sahip olan Axis Communications, sürdürülebilirlik konusunda endüstri lideri olarak 2022 Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı. Bu konuda bir açıklama yapan Axis Communications Türkiye ve Orta Asya Bölge Müdürü Ayşegül Demirkol “Sürdürülebilirliğin sağlanması için, sosyoekonomik ve çevresel sorunlarla, sözde kalmayıp, proaktif bir şekilde mücadele etmek ve iş süreçlerinin her aşamasına yardımcı olacak önlemler almak, gezegenimiz için sorumluluğumuzdur,” dedi.
Gezegenimizi korumak
AXIS Sürdürebilirlik Raporu açıklamasında, “2022 yılında Paris Anlaşması’nın hedeflerini karşılamak ve küresel ısınmayı endüstri öncesi seviyelere göre 2°C’nin altında tutabilmek için, en son bilimsel bulguların gerektirdiği sera gazı emisyonlarını azaltma taahhüdünü, tüm tedarikçi ve ortakların uyması gereken şirket genelinde bir standart olarak belirledi.
Özellikle ürün ambalajlarında geri dönüştürülmüş ve yenilenebilir malzemeler kullanılması ve üretimin her pazar için mümkün olan en yakın lokasyonda yapılarak taşımadan kaynaklı karbon ayak izini azaltmayı hedefledi.
Axis 2024 yılına kadar koyduğu hedefte bütün tedarikçileri, üretim ve lojistiğin toplam enerji kullanımının en az %50’sinin yenilenebilir kaynaklardan sağlanması ve bunun 2030 yılına kadar %100’e ulaşmasını sağlamak için harekete geçti. Bu eylem, şirketin ana ofislerinde tüm alanlara ulaşırken, tüm ışıklar LED’lerle değiştirildi ve enerji tüketimini azaltmak için sistemler zamanlayıcılarla kullanılmaya başladı.” değerlendirmesinde bulundu.
Sorumlu inovasyon
Axis Communications’ın 2022 raporunda öne çıkan konular arasında;
- Birleşmiş Milletler 2030 Gündemi’ni desteklerken, 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi’ni gerçekleştirmeyi amaçlayan şirketler arasında olup, değişimin bütünsel olarak kabul eder, ürün tasarım ve üretimi aşamalarında azami dikkati gösterir.
- Sürdürülebilirliğin teşvik edilmesi, insan haklarının güçlendirilmesi ve bireysel gizliliği korumayı, teknolojiyi ilerletirken mümkün kılmayı benimser.
- Ürün ve çözümlerinde çevresel ayak izini azaltmak amacıyla, enerji kullanımı düşük, ısı ve elektriksel gürültü gibi atıkları minimize eden güç kaynakları tasarlar ve aynı zamanda, özellikle birbiriyle temas eden ağlar bağlamında siber güvenlik önceliğiyle çalışır. Bu aşamalarda, ürün geliştirme, devre dışı bırakma gibi en iyi uygulama süreçlerini ve teknolojileri uygular.
- Güvenilirliği, son kullanıcı ve ürün bilgilerinin gizliliğini en önemli önceliği olarak kabul eder.
- 2022 yılında Axis, ISO/IEC 27001 sertifikasının kapsamını, bağlı cihazlar için yazılım platformunun geliştirilmesi ve işletilmesini içerecek şekilde genişletmiştir. Uluslararası olarak tanınan bu standartla, iç bilgi altyapısının yönetimi, ortak ve müşterilere sunulan hizmetin kalitesinin artırılması gibi konulara verdiği önemi vurguluyor.
Axis Communications Hakkında:
Axis, güvenliği ve iş performansını artırmak için çözümler yaratılarak daha akıllı ve daha güvenli bir dünya sağlama misyonuyla hareket eder. Bir ağ teknolojisi şirketi ve endüstri lideri olarak Axis, video gözetimi, erişim kontrolü, görüntülü diafon ve ses sistemleri alanında çözümler sunar. Bu çözümler akıllı analitik uygulamalarıyla güçlendirilmiş ve yüksek kaliteli eğitimlerle desteklenmektedir.
Axis, 50’den fazla ülkede faaliyet gösteren yaklaşık 4,000 kişilik bir ekibe sahiptir ve dünya genelinde teknoloji ve sistem entegrasyonu ortaklarıyla işbirliği yaparak müşteri çözümleri sunar. Axis, 1984 yılında kurulmuş olup merkezi Lund, İsveç’te bulunmaktadır.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Bir yanıt bırakın