Sanayi şehri İnegöl’de sık sık yaşanan yangınlar yaralanmalara ve ciddi maddi kayıplara yol açarken, özellikle son olarak Organize Sanayi Bölgesinde yaşanan yangın felaketi, tehlikenin boyutunu gözler önüne serdi. 10 fabrikanın tamamen küle döndüğü yangın sonrasında İnegöl Belediyesi harekete geçti. Firmaların bu konuda daha bilinçli olması ve tedbirlerini üst seviyeye çıkarması adına “Endüstriyel Tesislerde Yangın Güvenliği” konulu seminer düzenlendi.
Türkiye Yangından Korunma ve Eğitim Vakfı, Türkiye Yangından Korunma Derneği, TMMOB Makine Mühendisleri Odası ve Türkiye Tesisat Mühendisleri Derneği iş birliğinde Salı günü 14.00’da Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde gerçekleştirilen seminere, farklı sektörlerden firmaların temsilcileri katıldı. Semineri Belediye Başkanı Alper Taban da takip etti.
“UMARIM İNEGÖL BİR DAHA BÖYLE BİR FELAKETİ YAŞAMAZ”
Seminer öncesi açılış konuşmasını yapan Türkiye Tesisat Mühendisleri Derneği adına Hüseyin Uludaş, “Yangın ve yangın güvenliği sürekli gündemimizde olan bir konu. Bugün de bu konuyu ele alacağız. Katılımınız için teşekkür ediyorum” dedi. Türk Makina Mühendisleri Bursa Şube Başkanı Ahmet İhsan Taşkınsel ise “Çok önemli bir semineri çok önemli olduğunu düşündüğümüz bir yerde yaptığımız için mutluyum. Çaba sarf eden herkese çok teşekkür ediyorum. İyi bir seminer olmasını ve artık bu felaketlerin sona ermesini diliyorum. Umarım İnegöl bir daha böyle bir felaketi yaşamaz” diye konuştu.
“HERKESİN ÇIKARACAĞI DERSLER VAR”
Ardından Belediye Başkanı Alper Taban kürsüye çıkarak salondaki katılımcılara hitaben bir konuşma yaptı. Bu seminerin programlarında olduğunu ancak yaşanan yangın sonrası hızlandırıldığını kaydeden Başkan Taban, “Şehrimizde yakın zamana bir yangın yaşadık. 10 firmamız bu yangından zarar gördü. Bizler de bundan dersler çıkarmak, yenileri yaşanması diye önlemler almak adına konunun paydaşları ve sektör temsilcilerinin yer aldığı bir seminer düzenleyelim istedik. Bu işin içerisinde sektörün her kademesinin çıkaracağı dersler var. Yangında devletimiz tüm imkanlarını kullandı. Ancak kolay bir şey değildi. Peki bundan sonra ne olmalı? Biz kurumumuz adına bunu sorguluyoruz. Bu vesileyle programın düzenlenmesinde emeği geçen; Türkiye Yangından Korunma ve Eğitim Vakfı, Türkiye Yangından Korunma Derneği, TMMOB Makine Mühendisleri Odası ve Türkiye Tesisat Mühendisleri Derneği ile kurumumuzdaki ilgili arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Katılanlara da ilgi ve alakalarından ötürü teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
SANAYİ BÖLGELERİNDEKİ YANGINLARI EN AZA İNDİRMENİN PÜF NOKTALARI PAYLAŞILDI
Konuşmalar sonrası seminere geçildi. 2 ayrı oturumda gerçekleştirilen seminerde, özellikle sanayi bölgelerindeki yangınları en aza indirme noktasında püf noktalar katılımcılarla paylaşıldı. Dr. Kazım Beceren’in Oturum Başkanlığında; birinci oturumda Dr. Gökhan Balık tarafından “Mimari ve İnşai Yangın Güvenlik Önlemleri” konusu anlatıldı. İkinci oturumda ise Taner Kaboğlu “Mekanik-Elektrik Yangın Korunum Sistemleri” konusunu ele aldı.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Bir yanıt bırakın